Langkah Mudah untuk Menyiapkan 🍜 🍤🦐 MI KARI UDANG ala CHINESE STYLE Anti Gagal
Mencari inspirasi untuk langkah mudah membuat ladu udang gaya Cina yang unik? Resepi mee kari udang ala cina yang kini sedang dicari oleh orang sekeliling, mungkin salah seorang daripada anda. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet pada telefon pintar mereka untuk mencari maklumat tentang imej untuk digunakan sebagai idea. ok kali ini saya akan kongsikan pengajaran cara membuat resepi KURRI KAKAREKE CHINESE LICHASHTA. Anti Tak boleh masak sangat. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak bermakna dan, sebagai peraturan, tidak menyenangkan. KERJAYA KAKARIKE GAYA CINA Mee yang lazat mestilah mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera.
Rasa mee udang gaya Cina cenderung dipengaruhi oleh banyak faktor dari jenis bahan, pilihan bahan segar, cara pemprosesan dan persembahan. Tidak perlu risau jika anda ingin membuat mee udang ala Cina di rumah kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Berikut adalah gambar KURRI mee udang cina yang boleh dijadikan idea.
Bilangan hidangan yang boleh disediakan untuk memasak. Jadi pastikan bahagian itu cukup untuk memberi makan kepada anda dan orang tersayang.
Selain itu, masa yang diperlukan untuk memasak Kari Mee Udang Cina dianggarkan sekitar 1 jam.
Di bawah ialah beberapa petua dan petua berguna untuk membantu anda menyediakan mee udang kari Cina sedia untuk dimakan. Dengan 34 bahan dan 5 langkah memasak anda boleh menyediakan Kari Mee Udang Cina. Berikut adalah langkah penyediaan.
Koch Apakah tahun pertama 2022? Ejaan BM yang betul ialah mi ye, bukan mi😬, saya gembira
Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk memasak Mee Kari Udang Cina.
- Bahan-bahan: 2 sos
- 500 gram udang
- 300 gram ayam
- 1 cawan ikan bilis
- 4 gelas air
- 1 1/2 sudu besar rempah kari untuk daging*
- 1 1/2 sudu besar perasa kari ikan*
- 1 sudu besar serbuk cili* atau 2 sudu besar serbuk cili kering
- ️️Campurkan bahan dengan sedikit air dalam pes jahitan.
- 1/2 tin kecil santan
- 1/2 cawan air asam jawa
- minyak masak
- 1 kelajuan mati
- Air tambahan | Jika diperlukan
- Campurkan bahan2
- 1/2 biji bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- 3 keping halia
- sedikit lengkuas
- Bahan 2 sambal
- 15 tangkai cili kering*
- 3-4 ulas bawang putih*
- ️ Bahan-bahan tersenarai *
- 1/2 cawan air asam jawa
- garam dan gula secukup rasa
- minyak masak
- Bahan tambahan
- 500 gram pasta kuning dalam Selurie
- 2 batang pai ikan
- Sebungkus bebola ikan
- telur rebus
- Taugeh/kacang sawi |: Disleuria
- Bawang Hijau / Sup / Ketumbar |: Lapisan
- Bawang goreng
Bagaimana untuk menyediakan
- Sos: Rebus ayam dan ikan bilis dalam 4 cawan air sehingga ayam empuk. Toskan, ambil air masak. Ketepikan ayam.
- Panaskan minyak. Tumis rempah kisar hingga naik bau. Kemudian masukkan karipap dan masak sehingga sejat minyak.
- Masukkan pati ikan bilis, santan, air marinara dan biarkan mendidih, kacau sekali. Tambah air jika perlu.
- Masak sos sehingga pekat sedikit. Masukkan ayam kembali. Perasakan dengan kiub, gula dan garam. Kemudian masukkan udang. Setelah udang kelihatan masak, angkat dan buang. Akhir sekali masukkan bebola/bebola ikan, masak sekejap dan kemudian tutup api.
- sos cili. Panaskan minyak dan tumiskan bahan yang telah dihiris tadi hingga larut minyak. Perasakan dengan asam jawa, gula dan garam. Hidangkan bersama bahan lain dan kuah kari. Selamat mencuba!
Suka: Betul ke? Cara penyediaan pasta KURRI KINZ KAKAREKE STYLE yang boleh anda sediakan di rumah. Pengalaman yang baik!